Unen laatu ja riittävä määrä unta vaikuttavat tutkitusti terveyteen. Keväällä ja kesällä valon lisääntyessä unen laatu voi kärsiä ja herääminen aikaistua. Unen laatuun voikin merkittävästi vaikuttaa valitsemalla makuuhuoneeseen sopivat pimentävät tuotteet.

Esimerkiksi rullakaihdin pimentävällä kankaalla on hyvä vaihtoehto. Valikoimassamme on täysin valoa läpäisemättömiä kangasvaihtoehtoja. Näissä pimentävissä kankaissa kankaan ulkopuolen pinta on pinnoitettu ja väriltään valkoinen, kun taas katselusuunnasta kangas voi olla minkä värinen tahansa, esimerkiksi musta tai kuvioitu kangas, oman valinnan mukaan.

Rullakaihtimen valinnassa kannattaa huomioida seuraavat asiat:

Leveys
Normaalisti rullakaihtimet mitoitetaan kankaan leveyden mukaan. Mikäli ikkuna ei sijaitse syvennyksessä, kaihtimen kangas mitoitetaan leveämmäksi kuin lasipinta. Tällöin kangas saadaan varmasti peittämään koko valoaukko.

Mikäli ikkuna sijaitsee syvennyksessä ja myös rullakaihdin halutaan syvennykseen, rullakaihdin mitoitetaan mahdollisimman tiukasti syvennyksen leveyteen. Tällöin on kuitenkin hyvä huomioida, että kangas ei koskaan ulotu täysin putken päähän saakka, vaan kankaan sivuille jää pienet raot. Syvennyksessä sijaitseviin ikkunoihin on kuitenkin lisävarusteena saatavana alumiiniset sivuohjauskanaalit. Silloin kun kangas kulkee alumiinikiskon sisällä reunoilta, saadaan aikaan täydellinen pimennys.

Korkeus
Mallista riippuen (putken halkaisija määrittää) vakiokäyttökorkeus on 185 cm / 235 cm / 280 cm. Osin tähän vaikuttaa myös valittava kangas. Madaltaminen onnistuu edullisesti, mutta kangasta voi myös jättää putkelle jos vaikka joskus tulee siirrettyä kaihdin toiseen ikkunaan

Mekanismi
Mekanismille on kaksi vaihtoehtoa käsikäyttöisissä, ketjukäyttö ja jousikäyttö. Ketjukäyttöisenä kaihdinta ohjataan portaattomasti ketjumekanismista. Tällöin kätisyys tulee valita tilausvaiheessa.

Poikkeukset
Ikkunoissa voi olla ulkonevia kahvoja tai muita seikkoja, jotka on hyvä huomioida tilausvaiheessa. Kangas rullautuu normaalisti putken takaa, mutta valittavissa on myös kangas rullautumaan putken päältä, jolloin saadaan lisää tilaa esim. kahvan ja kankaan väliin. Tällöin kangas ei mene pussille ja ehkäisee sivusta tulevaa valoa.

Moottoroidut pimennyskaihtimet
Moottoroinnilla saadaan todellista luksusta nukkumiseen tai tv-huoneeseen. Iso leveät ikkunat, korkealla olevat ikkunat ja eri huoneissa sijaitsevat ikkunat. Moottoroidut kaihtimet voidaan kytkeä saman kaukosäätimen perään ja saat säädeltyä kaihtimia joko yksi kerrallaan tai monta / kaikki samalla painalluksella. Vakiona moottoroidut rullakaihtimet tulevat ladattavalla akkuputkella. Näin ei tarvita kiinteitä sähkökytkentöjä ja jälkiasennuskohteissa voidaan siirtyä helposti tekniikan maailmaan. Uudisrakennuksilla voidaan myös miettiä kiinteitä sähkökytkentöjä, kun sähköt voidaan huomioida suunnitteluvaiheessa. 

Lisätarvikkeet
Kaihtimiin on saatavilla useita eri lisätarvikkeita. Metallisilla alapainolistoilla saadaan tyylikkyyttä ja käytön mukavuutta. Samoin ketju on vaihdettavissa metalliketjuun. Design -paketilla saadaan kannakkeetkin valittua sisustukseen sopiviksi. Julkisiiin tai näkyville paikoille edustustiloihin tuleviiin tuotteisiin on saatavilla rullan kotelointi. Tällöin kangas on siististi kotelon sisällä piilossa. Kysy lisää myymälästä.

Yleisesti ottaen pimentävät rullakaihtimet toimivat erinomaisesti myös lämmöntorjunnassa. Kankaat estävät valon läpäisyn ja luonollisesti myös heijastavat lämpösäteilyä pois.

Kiinnostuitko tai tuliko mieleen kysymyksiä? Tilaa ilmainen mittauskäynti tästä.