Pimentävällillä rullakaihtimilla vaikutus terveyteen?

Unen laatu ja riittävän paljon unta, vaikuttaa tutkitusti terveyteen. Keväällä ja kesällä valon lisääntyessä unen laatu voi kärsiä ja herääminen aikaistuu. Valitsemalla makuuhuoneeseen sopivat pimentävät tuotteet, voi unen laatuun vaikuttaa merkittävästi.

Yksi erinomainen valinta on rullakaihdin. Valikoimastamme löytyy täysin valoa läpäisemättömiä kangasvaihtoehtoja. Kankaan ulkopuolen pinta on pinnoitettu (ja väriltään valkoinen) kun taas katselusuunnasta kangas voi olla minkä värinen tahansa, vaikka musta.

Muutama huomio rullakaihtimen valintaan:

Leveys
Normaalisti rullakaihtimet mitoitetaan kankaan leveyden mukaan. Jos ikkuna ei sijaitse syvennyksessä, tulee kaihdin mitoittaa lasipintaa leveämmäksi. Tällöin kangas saadaan peittämään varmuudella koko valoaukko.

Jos ikkuna sijaitsee syvennyksessä ja kaihdin halutaan myös syvennykseen, mitoitetaan kaihdin mahdollisimman tiukasti syvennyksen leveyteen. Tällöin kuitenkin on hyvä huomioida, että kangas ei ole koskaan täysin putken päähän saakka ja sivuille jää pienet raot. Syvennyksessä sijaitseviin ikkunoihin on saatavilla alumiiniset sivuohjauskanaalit, joilla saadaan täydellinen pimennys, kun kangas kulkee alumiinikiskon sisällä reunoilta. Lisävaruste, kysy myymälästä lisätietoja.

Korkeus
Mallista riippuen (putken halkaisija määrittää) vakiokäyttökorkeus on 185cm / 235cm / 280cm. Osin tähän vaikuttaa myös valittava kangas. Madaltaminen onnistuu edullisesti, mutta kangasta voi myös jättää putkelle jos vaikka joskus tulee siirrettyä kaihdin toiseen ikkunaan

Mekanismi
Mekanismille on kaksi vaihtoehtoa käsikäyttöisissä, ketjukäyttö ja jousikäyttö. Ketjukäyttöisenä kaihdinta ohjataan portaattomasti ketjumekanismista. Tällöin kätisyys tulee valita tilausvaiheessa.

Poikkeukset
Ikkunoissa voi olla ulkonevia kahvoja tai muita seikkoja, jotka on hyvä huomioida tilausvaiheessa. Kangas rullautuu normaalisti putken takaa, mutta valittavissa on myös kangas rullautumaan putken päältä, jolloin saadaan lisää tilaa esim. kahvan ja kankaan väliin. Tällöin kangas ei mene pussille ja ehkäisee sivusta tulevaa valoa.

Moottoroidut pimennyskaihtimet
Moottoroinnilla saadaan todellista luksusta nukkumiseen tai tv-huoneeseen. Iso leveät ikkunat, korkealla olevat ikkunat ja eri huoneissa sijaitsevat ikkunat. Moottoroidut kaihtimet voidaan kytkeä saman kaukosäätimen perään ja saat säädeltyä kaihtimia joko yksi kerrallaan tai monta / kaikki samalla painalluksella. Vakiona moottoroidut rullakaihtimet tulevat ladattavalla akkuputkella. Näin ei tarvita kiinteitä sähkökytkentöjä ja jälkiasennuskohteissa voidaan siirtyä helposti tekniikan maailmaan. Uudisrakennuksilla voidaan myös miettiä kiinteitä sähkökytkentöjä, kun sähköt voidaan huomioida suunnitteluvaiheessa. 

Lisätarvikkeet
Kaihtimiin on saatavilla useita eri lisätarvikkeita. Metallisilla alapainolistoilla saadaan tyylikkyyttä ja käytön mukavuutta. Samoin ketju on vaihdettavissa metalliketjuun. Design -paketilla saadaan kannakkeetkin valittua sisustukseen sopiviksi. Julkisiiin tai näkyville paikoille edustustiloihin tuleviiin tuotteisiin on saatavilla rullan kotelointi. Tällöin kangas on siististi kotelon sisällä piilossa. Kysy lisää myymälästä.

Yleisesti ottaen pimentävät rullakaihtimet toimivat erinomaisesti myös lämmöntorjunnassa. Kankaat estävät valon läpäisyn ja luonollisesti myös heijastavat lämpösäteilyä pois.

Huhtikuun kampanja pimentävistä kaihtimista, voimassa 1.4.-30.4.2021


Kiinnostuitko tai tuliko mieleen kysymyksiä? Tilaa ilmainen mittauskäynti tästä