Kymen Kaihdin Aurinkosuojaus ry:n jäsenyritykseksi

Suomen Aurinkosuojaus ry on kaikkien Suomessa toimivien aurinkosuoja-alan yritysten yhteinen etujärjestö.

Yhdistys valvoo jäsentensä yhteisiä etuja alaa koskevissa ammatillisissa, teknisissä, kaupallisissa ja liikkeenjohdollisissa kysymyksissä, edistää korkean ammatillisen tason saavuttamista ja valvoo hyvien liiketapojen noudattamista pitämällä yhteyttä viranomaisiin ja muihin järjestöihin. Yhdistys kouluttaa jatkuvasti alan ammattilaisia omassa Aurinkosuojaus Akatemiassa.

Yhdistys edistää aurinkosuoja-alan tunnettuutta ja sen tarjoamien palvelujen ja tuotteiden käyttöä oleellisena osana kestävää energiataloudellista rakentamista. Yhdistys on aurinkosuoja-alan yhteinen foorumi, joka yhdessä muiden teollisuudenalojen ja hallinnon kanssa edistää energiatehokasta ajattelua ja rakentamista.

European Solar-Shading Organization, ES-SO, on EU:n jäsenvaltioiden yhteinen, voittoa tavoittelematon aurinkosuojateollisuuden katto-organisaatio. Suomea järjestössä edustaa Aurinkosuojaus ry.

Kymen Kaihdin liittyy ylpeänä muiden ammattilaisten ja jäsenyritysten joukkoon. Ammattilainen ammattilaisten joukossa.

https://aurinkosuojaus.fi/

Terassi- ja ikkunamarkiisit

Markiisi on erinomainen aurinkosuoja ja toimii tiettyyn rajaan asti myös sadesuojana. Eri käyttötarkoitukseen löytyy erilaisia ratkaisuja. Markiisi toimii hyvin ulko- ja oleskelutilojen katteena, sisäänkäynnin suojana ja lämpösäteilyn torjujana sekä auringonsuojana.

Markiisi torjuu auringon lämpösäteilyn jo ennen sen pääsyä ikkunan lasipinnalle. Oikeanlainen käyttö ja sijoittelu voi vähentää koneellisen ilmastoinnin ja jäähdyttämisen tarvetta jopa yli 80%. Parhaiten kohteeseen sopivan tuotteen saa tilaamalla mittojen mukaan kyseiseen paikkaan valmistetun tuotteen. Moottoroitu markiisi on mukavuustekijä. Kaukosäätimellä voit ohjata markiisia nousematta aurinkotuolista. Tuuliautomatiikka pitää huolen ettei markiisi rikkoudu jos tuuli yltyy ja olet poissa kotoa. Aurinkoanturilla saadaan markiisi avautumaan silloin, kun aurinko alkaa paistaa. Tila ei ehdi lämmetä, kun markiisi reagoi valon määrän lisääntymiseen. Moottoroidut markiisit saadaan myös mobiilisti ohjattavaksi, jolloin voit luoda toimintamalleja (aika, päivä, olosuhteet), jotka ohjaavat markiisia automaattisesti. Tai sitten avata markiisin jo matkalla mökille!

Terassimarkiisi
Terassimarkiisilla saat oleskelutilaan viihtyisyyttä ja käyttömukavuutta. Lisäksi terassimarkiisi suojaa itse terassia ja esim. terassikalusteita auringon paahteelta ja porotukselta. Lämpötilat tuulelta suojaisassa paikassa nousevat tosi korkeiksi jo aikaisin keväällä. Pääsiäisbrunssi omalla terassilla tai kevään aamukahvit viihtyisästi varjossa! Eikö kuulostakin hyvältä?

Ikkunamarkiisi
Ikkunamarkiisilla saadaan ikkunoille suojaa auringonpaahteelta. Toisen kerroksen makuuhuone tai kadun puolen ikkunat voidaan suojata kätevästi ikkunamarkiisilla. Varsinkin yläkerran tilat ovat herkkiä lämpenemiselle ja kun lämpösäteily torjutaan jo ennen kuin se pääsee lasille, pysyy vaikkapa makuuhuone mukana viileänä. 

Markiisikankaat
Valikoimastamme löytyy noin 100 eri kangasvaihtoehtoa raidallisena ja yksivärisenä. Sandatexin kankaat ovat nanoteknologian avulla pinnoitettuja likaa ja haalistumista vastaan. Kaikki kankaat ovat saman hintaisia!

Kysymyksiä ja vastauksia markiiseihin liittyen:


Mitä pitää huomioida markiisin tilauksessa?
- Leveys on oleellinen tieto ja vaikuttaa valittavaan tuotteeseen. Toinen tärkeä mitta on ulottuma eli kuinka pitkälle markiisi avautuu. Leveys saadaan sentilleen oikein ja ulottuma menee 50cm välein. Moottoroiduissa tuotteissa rajat voidaan säätää haluttuun paikkaan.
- Mittauskäynti on meillä aina ilmainen. Tarjouksen saa myös omilla mitoilla.
- Kiinnitystapa: Seinäkiinnityksessä oleellista on, onko seinä kiveä, puuta tai jotain muuta materiaalia? Kattokiinnityksessä tulee huomioida onko suora vai vino lippa. Vinoon lippaan saadaan lisätarvikkeena kaltevat kattokannakkeet
- Kätisyys. On sitten veivikäyttö tai moottoroitu versio kyseessä, kätisyys tulee päättää tilatessa. Veivikäyttöisessä katsotaan, että markiisi on helposti säädettävissä eikä veivi mene esim. terassin ulkopuolelle, kalusteiden taakse tai muuten hankalaan paikkaan. Moottoroiduissa kätisyys määrittää kummalle puolelle moottori tulee ja vaikuttaa johdon pituuteen (missä pistorasia sijaitsee)


Minkä värinen kangas olisi hyvä?
- Sinä päätät. Värivalikoima on tosi laaja. Talon ilmeeseen sopivaa tai sitten jotain ihan muuta. Valikoimasta löytyvät kirkkaat värit sekä neutraalit ja kaikkea siltä väliltä. Etulipan saa suorana tai piparkakkukuviolla. Valintakysymys tämäkin eikä vaikuta hintaan. Kangaspakan saa kotiin lainaan vaikka viikonlopuksi. Näin pääsee rauhassa mallailemaan oikeassa ympäristössä.

Milloin markiisi kannattaa tilata?
- markiisi kannattaa tilata keväällä maalis-huhtikuussa. Lämpötilat kohoavat korkeiksi jo aikaisin keväällä vaikka lumi on vielä maassa. Lisäksi markiisien toimittajilla ja asentajilla kovin sesonki kesä-elokuussa. Tähän kun lisätään lomien vaikutus tuotannossa ja asennuksilla heinäkuussa, ei kannata jättää tilausta kesälle. Keväällä toimitusaika on n. 3 viikkoa. Kesä-heinäkuussa se saattaa olla jonkin verran pidempi. Anna naapurin hikoilla ja nautiskele sinä kesästä uuden markiisisi alla!

Mitä muuta?
- Moottoroidussa markiisissa terassilla tulee olla vikavirtasuojattu pistorasia. Jos rasia puuttuu, saa Kymen Kaihtimen kautta valtuutetun sähköasentajan asentaman pistorasian erillisellä tarjouksella.
- Antureista löytyy paristokäyttöisiä ja kiinteästi kytkettäviä. 
- Mobiiliohjaus vaatii kohteessa langattoman verkon.
- Kaukosäätimiä löytyy esim. 5 -kanavaisena, jolloin saadaan useampia tuotteita ohjattua yhdellä kakella yksittäisenä tai kaikki markiisit yhdellä painalluksella.
- Markiisin voi asentaa tietysti myös itse. Neuvomme kyllä.

Kiinnostuitko tai tuliko mieleen kysymyksiä? Tilaa ilmainen mittauskäynti tästä

Markiisikampanja 1.3.-31.3.2021

Markiisit -10 % tai yli 2500 e arvoiseen moottoroituun markiisiin anturipaketti (arvo 450 e) kaupan päälle!

 

Kymen kaihdin avaa myymälän Jumalniemeen


Kymen Kaihdin palvelee helmikuusta alkaen kaihdin-, markiisi- ja lasitusasioissa Jumalniemen Citymarketin tiloissa osoitteessa jumalniementie 8, Kotka.

Myymälä tulee samalle paikalle, jossa City-Kaihdin on pitkään pitänyt myymälää. Siirtymä pyritään toteuttamaan mahdollisimman saumattomasti helmi-maaliskuun aikana. Myymälä saa uuden sisustuksen ja valikoiman helmikuun aikana. Ovia avataan maaliskuun alussa vuokrasopimuksen alkaessa. Avajaisia tullaan juhlimaan keväämmällä. Jo helmikuussa Kotkan myymälään voi olla yhteydessä puhelimitse ja sähköpostilla. Yhteystiedot osoitteessa www.kymenkaihdin.fi

Kymen Kaihdin on perinteikäs kaihdinliike, jolle Kotkan myymälä on toinen toimipaikka. Päätoimipaikka on tällä hetkellä Kouvolassa. Kotkan myymälä tulee työllistämään yhden henkilön ympärivuotisesti ja sesonkiaikana toisen henkilön.

Tiedotamme aiheesta lisää remonttiaikataulujen tarkentuessa.

Palvelemme jo helmikuussa puhelimitse ja sähköpostin välityksellä.

Yhteystiedot Kymen Kaihdin, Kotka
p. 044 074 0212
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

 

 

Pimentävällillä rullakaihtimilla vaikutus terveyteen?

Unen laatu ja riittävän paljon unta, vaikuttaa tutkitusti terveyteen. Keväällä ja kesällä valon lisääntyessä unen laatu voi kärsiä ja herääminen aikaistuu. Valitsemalla makuuhuoneeseen sopivat pimentävät tuotteet, voi unen laatuun vaikuttaa merkittävästi.

Yksi erinomainen valinta on rullakaihdin. Valikoimastamme löytyy täysin valoa läpäisemättömiä kangasvaihtoehtoja. Kankaan ulkopuolen pinta on pinnoitettu (ja väriltään valkoinen) kun taas katselusuunnasta kangas voi olla minkä värinen tahansa, vaikka musta.

Muutama huomio rullakaihtimen valintaan:

Leveys
Normaalisti rullakaihtimet mitoitetaan kankaan leveyden mukaan. Jos ikkuna ei sijaitse syvennyksessä, tulee kaihdin mitoittaa lasipintaa leveämmäksi. Tällöin kangas saadaan peittämään varmuudella koko valoaukko.

Jos ikkuna sijaitsee syvennyksessä ja kaihdin halutaan myös syvennykseen, mitoitetaan kaihdin mahdollisimman tiukasti syvennyksen leveyteen. Tällöin kuitenkin on hyvä huomioida, että kangas ei ole koskaan täysin putken päähän saakka ja sivuille jää pienet raot. Syvennyksessä sijaitseviin ikkunoihin on saatavilla alumiiniset sivuohjauskanaalit, joilla saadaan täydellinen pimennys, kun kangas kulkee alumiinikiskon sisällä reunoilta. Lisävaruste, kysy myymälästä lisätietoja.

Korkeus
Mallista riippuen (putken halkaisija määrittää) vakiokäyttökorkeus on 185cm / 235cm / 280cm. Osin tähän vaikuttaa myös valittava kangas. Madaltaminen onnistuu edullisesti, mutta kangasta voi myös jättää putkelle jos vaikka joskus tulee siirrettyä kaihdin toiseen ikkunaan

Mekanismi
Mekanismille on kaksi vaihtoehtoa käsikäyttöisissä, ketjukäyttö ja jousikäyttö. Ketjukäyttöisenä kaihdinta ohjataan portaattomasti ketjumekanismista. Tällöin kätisyys tulee valita tilausvaiheessa.

Poikkeukset
Ikkunoissa voi olla ulkonevia kahvoja tai muita seikkoja, jotka on hyvä huomioida tilausvaiheessa. Kangas rullautuu normaalisti putken takaa, mutta valittavissa on myös kangas rullautumaan putken päältä, jolloin saadaan lisää tilaa esim. kahvan ja kankaan väliin. Tällöin kangas ei mene pussille ja ehkäisee sivusta tulevaa valoa.

Moottoroidut pimennyskaihtimet
Moottoroinnilla saadaan todellista luksusta nukkumiseen tai tv-huoneeseen. Iso leveät ikkunat, korkealla olevat ikkunat ja eri huoneissa sijaitsevat ikkunat. Moottoroidut kaihtimet voidaan kytkeä saman kaukosäätimen perään ja saat säädeltyä kaihtimia joko yksi kerrallaan tai monta / kaikki samalla painalluksella. Vakiona moottoroidut rullakaihtimet tulevat ladattavalla akkuputkella. Näin ei tarvita kiinteitä sähkökytkentöjä ja jälkiasennuskohteissa voidaan siirtyä helposti tekniikan maailmaan. Uudisrakennuksilla voidaan myös miettiä kiinteitä sähkökytkentöjä, kun sähköt voidaan huomioida suunnitteluvaiheessa. 

Lisätarvikkeet
Kaihtimiin on saatavilla useita eri lisätarvikkeita. Metallisilla alapainolistoilla saadaan tyylikkyyttä ja käytön mukavuutta. Samoin ketju on vaihdettavissa metalliketjuun. Design -paketilla saadaan kannakkeetkin valittua sisustukseen sopiviksi. Julkisiiin tai näkyville paikoille edustustiloihin tuleviiin tuotteisiin on saatavilla rullan kotelointi. Tällöin kangas on siististi kotelon sisällä piilossa. Kysy lisää myymälästä.

Yleisesti ottaen pimentävät rullakaihtimet toimivat erinomaisesti myös lämmöntorjunnassa. Kankaat estävät valon läpäisyn ja luonollisesti myös heijastavat lämpösäteilyä pois.

Huhtikuun kampanja pimentävistä kaihtimista, voimassa 1.4.-30.4.2021


Kiinnostuitko tai tuliko mieleen kysymyksiä? Tilaa ilmainen mittauskäynti tästä

 

lamellikaihdin

Vaikoimistamme löydät myös tyylikkäät ja moniin tiloihin sopivat lamellikaihtimet. Lamelli on erinomainen vaihtoehto epäsymmetrisiin / viisteisiin ikkunoihin ja tiloihin.

Lamelleista on valittavissa vakiona 127mm kangasleveys ja kapeampi 89mm, joka hinnoitellaan erikseen.

Mekanismit ja säädöt saa valkoisena, hopean värisenä ja mustana. Ketju-/narusäätö sekä OneTouch -säätömekanismi ovat saman hintaisia. OneTouch -säätömekanismia ei saa epäsymmetrisiin kaihtimiin. 

Lamellikaihtimet ovat saatavilla myös moottoroituna. Korkeissa ikkunoissa tai tilassa, jossa on lukuisia ikkunoita, voidaan kaikkia kaihtimia hallita yhdellä kaukosäätimellä.

Lamellia valmistetaan jopa 5 metriä korkeana ja 6 metriä leveänä.

 

Meiltä saat myös varaosat ja huollot nykyisille lamelleille!