Terassi- ja ikkunamarkiisit

Markiisi on erinomainen aurinkosuoja ja toimii tiettyyn rajaan asti myös sadesuojana. Eri käyttötarkoitukseen löytyy erilaisia ratkaisuja. Markiisi toimii hyvin ulko- ja oleskelutilojen katteena, sisäänkäynnin suojana ja lämpösäteilyn torjujana sekä auringonsuojana.

Markiisi torjuu auringon lämpösäteilyn jo ennen sen pääsyä ikkunan lasipinnalle. Oikeanlainen käyttö ja sijoittelu voi vähentää koneellisen ilmastoinnin ja jäähdyttämisen tarvetta jopa yli 80%. Parhaiten kohteeseen sopivan tuotteen saa tilaamalla mittojen mukaan kyseiseen paikkaan valmistetun tuotteen. Moottoroitu markiisi on mukavuustekijä. Kaukosäätimellä voit ohjata markiisia nousematta aurinkotuolista. Tuuliautomatiikka pitää huolen ettei markiisi rikkoudu jos tuuli yltyy ja olet poissa kotoa. Aurinkoanturilla saadaan markiisi avautumaan silloin, kun aurinko alkaa paistaa. Tila ei ehdi lämmetä, kun markiisi reagoi valon määrän lisääntymiseen. Moottoroidut markiisit saadaan myös mobiilisti ohjattavaksi, jolloin voit luoda toimintamalleja (aika, päivä, olosuhteet), jotka ohjaavat markiisia automaattisesti. Tai sitten avata markiisin jo matkalla mökille!

Terassimarkiisi
Terassimarkiisilla saat oleskelutilaan viihtyisyyttä ja käyttömukavuutta. Lisäksi terassimarkiisi suojaa itse terassia ja esim. terassikalusteita auringon paahteelta ja porotukselta. Lämpötilat tuulelta suojaisassa paikassa nousevat tosi korkeiksi jo aikaisin keväällä. Pääsiäisbrunssi omalla terassilla tai kevään aamukahvit viihtyisästi varjossa! Eikö kuulostakin hyvältä?

Ikkunamarkiisi
Ikkunamarkiisilla saadaan ikkunoille suojaa auringonpaahteelta. Toisen kerroksen makuuhuone tai kadun puolen ikkunat voidaan suojata kätevästi ikkunamarkiisilla. Varsinkin yläkerran tilat ovat herkkiä lämpenemiselle ja kun lämpösäteily torjutaan jo ennen kuin se pääsee lasille, pysyy vaikkapa makuuhuone mukana viileänä. 

Markiisikankaat
Valikoimastamme löytyy noin 100 eri kangasvaihtoehtoa raidallisena ja yksivärisenä. Sandatexin kankaat ovat nanoteknologian avulla pinnoitettuja likaa ja haalistumista vastaan. Kaikki kankaat ovat saman hintaisia!

Kysymyksiä ja vastauksia markiiseihin liittyen:


Mitä pitää huomioida markiisin tilauksessa?
- Leveys on oleellinen tieto ja vaikuttaa valittavaan tuotteeseen. Toinen tärkeä mitta on ulottuma eli kuinka pitkälle markiisi avautuu. Leveys saadaan sentilleen oikein ja ulottuma menee 50cm välein. Moottoroiduissa tuotteissa rajat voidaan säätää haluttuun paikkaan.
- Mittauskäynti on meillä aina ilmainen. Tarjouksen saa myös omilla mitoilla.
- Kiinnitystapa: Seinäkiinnityksessä oleellista on, onko seinä kiveä, puuta tai jotain muuta materiaalia? Kattokiinnityksessä tulee huomioida onko suora vai vino lippa. Vinoon lippaan saadaan lisätarvikkeena kaltevat kattokannakkeet
- Kätisyys. On sitten veivikäyttö tai moottoroitu versio kyseessä, kätisyys tulee päättää tilatessa. Veivikäyttöisessä katsotaan, että markiisi on helposti säädettävissä eikä veivi mene esim. terassin ulkopuolelle, kalusteiden taakse tai muuten hankalaan paikkaan. Moottoroiduissa kätisyys määrittää kummalle puolelle moottori tulee ja vaikuttaa johdon pituuteen (missä pistorasia sijaitsee)


Minkä värinen kangas olisi hyvä?
- Sinä päätät. Värivalikoima on tosi laaja. Talon ilmeeseen sopivaa tai sitten jotain ihan muuta. Valikoimasta löytyvät kirkkaat värit sekä neutraalit ja kaikkea siltä väliltä. Etulipan saa suorana tai piparkakkukuviolla. Valintakysymys tämäkin eikä vaikuta hintaan. Kangaspakan saa kotiin lainaan vaikka viikonlopuksi. Näin pääsee rauhassa mallailemaan oikeassa ympäristössä.

Milloin markiisi kannattaa tilata?
- markiisi kannattaa tilata keväällä maalis-huhtikuussa. Lämpötilat kohoavat korkeiksi jo aikaisin keväällä vaikka lumi on vielä maassa. Lisäksi markiisien toimittajilla ja asentajilla kovin sesonki kesä-elokuussa. Tähän kun lisätään lomien vaikutus tuotannossa ja asennuksilla heinäkuussa, ei kannata jättää tilausta kesälle. Keväällä toimitusaika on n. 3 viikkoa. Kesä-heinäkuussa se saattaa olla jonkin verran pidempi. Anna naapurin hikoilla ja nautiskele sinä kesästä uuden markiisisi alla!

Mitä muuta?
- Moottoroidussa markiisissa terassilla tulee olla vikavirtasuojattu pistorasia. Jos rasia puuttuu, saa Kymen Kaihtimen kautta valtuutetun sähköasentajan asentaman pistorasian erillisellä tarjouksella.
- Antureista löytyy paristokäyttöisiä ja kiinteästi kytkettäviä. 
- Mobiiliohjaus vaatii kohteessa langattoman verkon.
- Kaukosäätimiä löytyy esim. 5 -kanavaisena, jolloin saadaan useampia tuotteita ohjattua yhdellä kakella yksittäisenä tai kaikki markiisit yhdellä painalluksella.
- Markiisin voi asentaa tietysti myös itse. Neuvomme kyllä.

Kiinnostuitko tai tuliko mieleen kysymyksiä? Tilaa ilmainen mittauskäynti tästä

Markiisikampanja 1.3.-31.3.2021

Markiisit -10 % tai yli 2500 e arvoiseen moottoroituun markiisiin anturipaketti (arvo 450 e) kaupan päälle!